Junioři nenavázali na předchozí výhru, prohráli v Havířově

Junioři vycestovali k dalšímu venkovnímu utkání, tentokrát se vydali bojovat o body do Havířova. V první třetině se hrál velmi vyrovnaný hokej, branka ale nepadla, proto přišla osudná druhá třetina. Tam sice Havířov vstřelil jen jednu branku, pro domácí to ale byla klíčová branka, protože se chopili hry. Ve třetí třetině už Havířov udeřil celou svou silou, vstřelil čtyři branky a zajistil si tak tři body. Nadstavba ale opět patřila mladým Beranům, ti ji tentokrát vyhráli díky trefě Jana Dluhoše a junioři si tak přivezli aspoň bod.
12.kolo, so 20.10.2018, Gascontrol Aréna
Havířov
Zlín
5:1
(0:0, 1:0, 4:1 - N 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Adámek (Bochnak, Zdeněk), 44. Ševěček (Zdeněk, Bambula), 52. Zdeněk (Bambula, Pawliczek), 57. Pindel (Juhász), 58. Bambula (Pawliczek) – 56. Pavlas (Janošek), 62. Dluhoš (Hefka, Kočica). Rozhodčí: Kratochvíl – Gančařík, Hranoš. Vyloučení: 11:12. V oslabení: 2:0. Využití: 2:1. Diváci: 66. Střely na branku: 33:35. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

Matoušek – Zdeněk, Uhlíř "A", Pavelek, Grygar "A", Koubek, Ševěček, Thiel – Béreš, Pindel, Bambula, Juhász "C", Adámek, Pawliczek, Mastič, Bochnak, Tomeček, Revaj, Dufek K.

Huf – Janošek "A", Hamrlík, Pavlas, Dluhoš, Talafa – Kočica "A", Hefka "C", Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Podešva, Leška, Luža, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Sebera

V první třetině se hrál svižný hokej, první velkou šanci jsme viděli na konci 3. minuty, když hostující Sebera vybruslil před Matouška a zkusil jej překonat forhandovým blafákem, ale domácí opora se překonat nenechala.

Hosté byli aktivnější v podstatě celou první třetinu, ale jejich šance likvidoval bezchybný Matoušek, jenž zastavil střely Dluhoše, Lešky i Kočicy. Domácí útočili jen ojediněle, nepomohly jim ani dvě přesilovky a tak po první třetině zůstalo skóre 0:0.

Ve druhé třetině jsme se konečně dočkali gólu. Padl tedy jen jeden a to hned ve 22. minutě, když se do přečíslení dostali Lukáš Adámek a Zdeněk, prvně jmenovaný zakončil sám a udělal dobře, protože parádně vymetl pravý horní růžek Hufovy branky.

Ve 28. minutě měli obrovskou šanci hosté, když jeli 2 na 1 Weintritt a Kočica, prvně jmenovaný zakončil sám, jenže Matoušek mu šanci zhatil. Gól nepadl ani při přesilovce AZetu 5 na 3 ve 33. minutě a Juhászově gólovce ze 36. minuty. Po dvou třetinách proto vedl Havířov 1:0.

Třetí třetina nakonec přinesla hodně zajímavou podívanou - padlo hned pět branek. Z toho čtyři dali domácí hráči, jednou se trefili hosté. Závěrečná část základní hrací doby byla také ozvláštněna bitkami a z toho plynoucími vyloučeními. Ale pěkně po pořádku.

Ve 44. minutě využil přesilovku střelou od modré do levého horního rohu Hufovy branky Vojtěch Ševěček. V 52. minutě využil AZ další přesilovku, po krásné kombinaci s Bambulou a Pawliczkem pálil pod víko David Zdeněk. Pak přišla série vyloučení po bitkách, kdy byla dvojice hráčů na každé straně odměněna tresty na 2+2 minuty za hrubost, navíc dostal Uhlíř 2 minuty za tahání za mřížku. Na trestné lavici seděl za předchozí faul Zdeněk a hosté tak rázem hráli přesilovku 5 na 3.

Navíc přišlo vyloučení Ševěčka na 2+2 minuty za vysokou hůl, které bylo odloženo. Domácí hráči se ubránili přesilovce 5 na 3, ale pak už Zlín využil přesilovku 5 na 4, když Petr Pavlas prostřelil Matouška od modré čáry.

Jenže to nebylo vše. Havířov se dvakrát prosadil při vlastním oslabení, nejprve se po úniku trefil k levé tyči Vojtěch Pindel, ani ne minutu poté se do brejku dostal Jan Bambula, jenž chytře přehodil Hufka. AZ tak vyhrál 5:1 a šlo se do nadstavby.

Tu v prodloužení ukončil střelou zblízka Jan Dluhoš už po minutě a šesti vteřinách, čímž zajistil Beranům bod navíc.